4 elem meditáció

2017.04.10

4 elem meditáció
Könnyített ülésben helyezkedsz el (törökülés, lótuszülés), tenyered térdeden fekszik, felfelé néz. Szemeid lehunyod, hátad egyenes, fejed követi a gerinc vonalát.
Lassú mély légzéssel (orron be, orron ki) relaxált állapotba viszed magad. Figyeld a testedben a levegő áramlásának útját.
A sorrendet mindig figyeld, mert fontos!

  1. Látod és elképzeled magad először forróságban, tűz körül, ami beléd árad és annak forróságával feltölt, eléget benned dolgokat (ez lehet olyan, amit szeretnél magadban megszüntetni, lecsillapítani), majd ez az érzés, gondolat visszamegy a tűzbe.
  2. Lassan felemelkedsz, és a kék égbolton levegőben úszva, egyre könnyebb testtel, teljes szabadságban érzed magad. Ez a világoskék égbolt körbevesz és átszövi a tested (ez a korlátokon való felülemelkedés, a szabadság). Lebegsz a levegőben, szinte eggyé is válhatsz vele egy pillanatra, a tested átalakul, levegővé válsz. Végül lassan visszatérsz eredeti állapotodba. A tested nehezedni kezd, s elkezdesz ereszkedni...
  3. Egy óriási, gyönyörű kékeszöld tengerbe érkezek, a kellemes hideg vízben ringat, végtagjaid hullámoznak, könnyűvé válnak. Ez kimos minden testben megjelenő fájdalmat, betegséget. Ezt is pár percig elképzelheted, majd kiúszol a tengerből.
  4. Lefekszel, és egyre nehezebbé és nehezebbé válsz, ahogyan egy szürkés földes területen pihensz a hátadon képzeletben, és ez az anyaföld átszövi a tested. Érzed a kapcsolatot, hallod a madarakat, érzed a fák, virágok illatát, maga az élő föld anya megtölt energiájával. Érezd, a szeretetét, törődését, ahogy lüktet a szíve veled együtt.
  5. Majd ez a föld szépen megtámaszt, megszületett a kapcsolat, érzed, ahogy itt és most ülsz a talajon. Végül lassan elkezded mozgatni ujjaidat, majd amikor érzed, hogy itt az ideje, kinyithatod a szemed.

Ezzel olyan mintha egy utazást tennél, ami ott ér véget ahol vagy, tehát át is hozol az utazásod alkalmával energiát a négy elemtől.

Sok sikert az utazásaidhoz!

A weboldalt szabadon szerkesztettem össze, ezért minden jog fenntartva. :)
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!