Szeretnél szabadon áramolni?

Lépj velem kapcsolatba!

Katona Emese

+36-30/347-6922

aramoljszabadon@gmail.com

Írói weboldal: https://www.pirosmajom.hu/

Katona Emese vagyok, és hosszú évek óta gyógypedagógusként dolgozom. A meditációt, valamint az általa megnyitott világot 2012-ben kezdtem mélyebben megismerni. Azóta is szenvedélyem, mindennapjaim része. S bár az önmagammal való munka számtalan nehéz felismerést is hordozott - hiszen sok-sok dolgot nyomtam el magamban hosszú évekig-, mindezek mellett ráébredtem, mennyire is csodálatos a belső lényünk, s mindazok az "utazásaink", melyek önmagunkhoz vezetnek. 
Míg egész életemben a szabadságot kerestem, arra kellett rádöbbennem, hogy rengeteg tudattalan program irányítja életünket, s mindezeket magunkban kell levetkőzni, hogy felismerjük azt, hogy valójában, minden bennünk zajlik, nem pedig kívül, a környezetünkben. Aki önmagával harmóniában él, az megérti, mi a valódi áramlás.

Én abban hiszek, hogy bárki képes a változásra. Hiszen én magam is rengeteget változtam az eltelt évek alatt. Sose másokat akarjunk megváltoztatni, hanem magunkat ismerjük meg jobban, s számoljuk végre fel azokat a programjainkat, melyek gátolnak minket létezésünkben. Ha az első lépést megtesszük önmagunk felé, nem csak bent, de kívül is minden harmóniába rendeződik körülöttünk. Megértőbbek, elfogadóbbak, toleránsabbak, türelmesebbek leszünk. Jobban észrevesszük a jelenben lévő apró csodákat, melyeket tartogat számunkra az élet. S megértjük, hogy a valódi boldogság az a létezés, minden ítéletmentesség nélkül, a maga tökéletlenségével együtt. A bátor emberek azok, kik el mernek indulni az ismeretlen ösvényen, még akkor is, ha félnek. Akik szembe mernek nézni önmagukkal. Végül jutalmuk az lesz, hogy megnyílik előttük a világ, kívül-belül.
A folyamat jelentősen átalakította szemléletemet, az életről alkotott addigi képemet. S most szeretném ezt a tudást másokban is felébreszteni, hisz eredendően mindenkiben ott van a szabad áramlás képessége.

Szemléletem

"Segíts magadon..., mert megéri." Ezzel az úttal tiszta szívből azonosulok én is.
Ugyanis ahhoz, hogy szabaddá válj, az elmédet kell felszabadítani azoktól a régi, berögzült programoktól, melyek folyamatosan gátolnak abban, hogy az önmegvalósulás útján el tudj indulni. Megérteni azt, hogy az elme egy eszköz, de a gondolataid nem Te vagy.
Ismerősek ezek a mondatok?
*Nekem csak ennyi jár. *Én már öreg vagyok a változáshoz. *Képtelen vagyok a szeretetre. *Úgysem sikerül semmi. *Miért mindig velem történik ez? *Engem senki sem ért meg. *Magányos vagyok. *Nem tudok bízni az emberekben, mindig csalódom bennük. *Úgyis megint ugyanaz fog történni, tudom. *Én ilyen vagyok, és kész. *Bárcsak végre megtalálnám az igazit.
Ez csak pár szelet abból, ami átfut az agyunkon. Mind olyan negatív minták, önszuggesztiók, melyeket egykor, az életünk valamely szakaszában magunkévá tettünk, s el kezdtünk azonosulni velük. A kétely, a félelem, a kishitűség mind lerombolják bennünk azokat a lehetőségeket, amik a boldogsághoz vezetnének. Persze mindezekhez elsősorban azzal is tisztában kell lennünk, mi a valódi boldogság.
A legideálisabb megoldás problémáink feltárása érdekében az, amikor végre belátjuk, megérdemeljük azt, hogy fordítsunk időt önmagunkra, hogy dolgozzunk önmagunkon, mert minden belőlünk ered.
Az általam használt gyakorlatok több módszert foglalnak magukba. Mindezeket én magam is kipróbáltam, vagyis elsősorban magamon teszteltem. Számomra kiállták a próbákat, általuk valóban egy új ember lettem. Ismertebb technikák: egyszerű légzőgyakorlatok, csakratisztítás, üres meditáció, kontemplációs technikák, gondolat transzformálás.

A weboldalt szabadon szerkesztettem össze, ezért minden jog fenntartva. :)
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!